10 تغییری که بعد از ترک قهوه برایتان اتفاق می افتد

به گزارش وبلاگ گپ و گفتگو، ایرنا/ در میان ایرانی ها چای محبوبیت بیشتری نسبت به قهوه دارد و به طبع اعتیاد به چای نیز بیشتر از نوشیدنی های دیگر است؛ ولی نمی توان از اعتیاد به قهوه به سادگی گذر کرد. جالب است بدانیم قهوه روز به روز در ایران هواداران بیشتری پیدا می نماید. کافیین، طعم گس و تلخ می تواند از دلایل اعتیاد به قهوه باشد. شاید به طور مستقیم از قهوه خالص استفاده نکنید؛ بلکه مشتقات آن مانند لاته، نسکافه و کاپوچینو مورد علاقه شما باشد. در این صورت نیز کافیین موجود در این دسته از نوشیدنی ها می تواند گرایش شما را توجیح کند. ایرنا زندگی در ادامه به تغییراتی در زندگی روتین شما که بعد از ترک قهوه به وجود می آید می پردازد.

10 تغییری که بعد از ترک قهوه برایتان اتفاق می افتد

1. کم کردن وزن: بسته این موضوع که شما چه نوع قهوه را دوست دارید ممکن است بعد از ترک قهوه کاهش وزن داشته باشید. اگر قهوه خود را با شکر، خامه و دیگر موادی غذایی پرکالری میل می کنید قطعا بعد از ترک آن با کاهش وزن روبرو می شوید.

در سال 2017، نتیجه پژوهشی در مجله سلامت عمومی منتشر شد که ثابت می کرد دو نفر از هر 3 نفر قهوه خود را با قهوه می نوشند.

2. اضافه وزن کردن: یکی از خواص قهوه در صبح کم کردن اشتها و لاغری است. در این صورت اگر شما قهوه بدون شکر صبح را ترک کنید، احتیاج به خوردن صبحانه کامل دارید که ممکن است وزن اضافه کنید.

3. می توانید بهتر بخوابید: کافیین موجود در قهوه و مشتقات آنها، ساعت و کیفیت خواب شما را برهم می ریزد. وقتی قهوه را ترک می کنید خواب شما عمیق تر و بیشتر از قبل می گردد. طبق مطالعاتی در سال 2013، در مجله کلینیک پزشکی خواب، نوشیدن 6 ساعت قبل ازبر کمیت و کیفیت خواب اثر منفی می گذارد.

4. سردردهای مکرر: ترک قهوه به کمبود هورمون های آدرنالین و دوپامین منجر می گردد، هورمون هایی که در هنگام خستگی و استراحت به یاری ما می آیند. با مصرف مکرر قهوه، کافیین در ترشح این هورمون ها به میزان طبیعی، اختلال ایجاد می نماید. بعد از ترک قهوه و تا زمان بازتولید هورمون ها، این سردردهای گهگاهی ممکن است به سراغتان بیایند که البته موقتی هستند.

5. احساس مریض بودن: سردرد تنها نشانه ترک قهوه نیست. کسانی که در دوره ترک قهوه بودند علائمی دیگر مانند افسردگی، اضطراب، سرگیجه، بی خوابی، علائمی مانند آنفولانزا، کج خلقی، عدم تعادل روحی و تنبلی را گزارش دادند؛ اما نکته مثبت اینجاست که ایبن علائم موقتی هستند و تنها برای مدت کمی (تقریبا دو روز) شما را درگیر می نمایند.

6. لبخند زیباتری خواهید داشت: قهوه محلول اسیدیته است که این به معنای باقی ماندن در بین دندان ها و به مرور زمان از بین بردن و جرم دریافت دندان هاست. ترک قهوه در قدم اول به داشتن دندان های سالم در طول زندگی یاری می نماید.

7. کمبود آنتی اکسیدان: طبق تحقیقاتی که در سال 2015 و2018 انجام شد، کسانی که قهوه می نوشند از مقدار زیادی آنتی اکسیدان بهره می برند که از بیماری هایی مانند پارکینسون و آلزایمر جلوگیری می نماید و احتمالات دیگر بیماری ها را نیز کاهش می دهد؛ ولی مجموع مضرات و خواص قهوه به ترک اعتیاد آن بیشتر تاکید دارد. شما می توانید با مصرف سبزیجات تازه، میوه و نوشیدنی هایی مانند چای، جای خالی آنتی اکسیدان ها را پر کنید.

8. عدم تمرکز: ترک قهوه شما را دچار خستگی کاذب و نوسانات حالات روحی قرار می دهد که موجب عدم توانایی تمرکز بر موضوعات مختلف می گردد. سعی کنید آدامس بجوید تا مغزتان را بیدار و هوشیار نگه دارید.

9. دچار یبوست شدن: کافیین به عنوان نوعی مسهل در روده عمل می نماید که گوارش را تسهیل می بخشد. با ترک قهوه این امکان وجود دارد که دچار یبوست شویم. اما راه چاره های سالم تری برای تسهیل گوارش نیز وجود دارد. تنها سعی کنید غذاهای فیبردار به مقدار زیاد، آب فراوان و ورزش منظم را در برنامه خود داشته باشید.

10. احساس آرامش بیشتر: اگر مدام پای خود را تکان می دهید و جایگاه خود را می چرخانید، بهتر است با شات های دابل اسپرسو خداحافظی کنید. کافیین قهوه باعث افزایش ترشح هورمون آدرنالین و استرس در بدن می گردد که با ترک قهوه این فشار از بدن برداشته می گردد و به آرامش بیشتری می رسید.

منبع: همگردی

به "10 تغییری که بعد از ترک قهوه برایتان اتفاق می افتد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 تغییری که بعد از ترک قهوه برایتان اتفاق می افتد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید