طرز تهیه پیتزا مارگاریتا
به گزارش وبلاگ گپ و گفتگو، پیتزای مارگاریتا یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین پیتزاهای دنیا است. اصالت این پیتزا نیز مانند دیگر پیتزاها به کشور ایتالیا می رسد. به پیتزای مارگاریتا پیتزای گوجه نیز گفته می گردد. علت این نام گذاری آن است که مادۀ اصلی تشکیل دهندۀ این پیتزا گوجه است. جالب است بدانید که پیتزای مارگاریتا نخستین بار به وسیله سرآشپز (Pizzeria Brandi) با رنگ های سفید، قرمز و سبز متناسب با پرچم ایتالیا برای ملکۀ ایتالیا درست شد. در ادامه قصد داریم طرز تهیه پیتزا مارگاریتا را برای شما عزیزان قرار دهیم.
درباره پیتزا مارگاریتا
پیتزا مارگاریتا ظاهراً در دهه 1800 اختراع شد. همانطور که اشاره شد، پیتزا مارگریتا رنگ های پرچم ایتالیا را به نمایش می گذارد. قرمز از سس گوجه فرنگی، سفید از موزارلا و سبز از ریحان. اما این پیتزا چرا به این نام نام گذاری شده است؟ اعتقاد گسترده این است که مارگریتا به نام ملکه مارگاریتا ساووی، ملکه ایتالیایی در دهه 1800 نام گذاری شده است.
مراحل تهیه پیتزا مارگاریتا
طرز تهیه پیتزا مارگاریتا در منزل بسیار ساده است. زیرا که مواد اولیۀ آن کم است و همواره در دسترس هستند.
مواد لازم برای تهیه پیتزا مارگاریتا
- خمیر پیتزا 1 عدد
- گوجه فرنگی میانه 4 عدد
- سیر دو حبه
- ریحان 100 گرم
- پنیر پیتزا 2 پیمانه
- نمک، فلفل سیاه و آویشن به میزان لازم
- روغن مایع به میزان لازم
گوجه فرنگی را تفت دهید
در مرحلۀ اول باید گوجه فرنگی ها را خرد کنید و آن ها را در میزان خیلی کمی روغن تفت دهید. به خاطر داشته باشید که هرچه گوجه ها ریزتر باشد در نتیجۀ نهایی تاثیر مثبت خواهد داشت.
سیر را رنده کنید
در مرحلۀ بعد نوبت به رنده کردن سیر می رسد. سیر را رنده کنید و روی حرارت کم تفت دهید تا عطر سیر بلند گردد و رنگ آن طلایی گردد. سپس سیر را به گوجه فرنگی اضافه کنید. در ادامه نمک، فلفل و آویشن را به این ترکیب بیفزایید. سپس اجازه دهید تا آب گوجه تبخیر گردد.
به پوره گوجه فرنگی ریحان اضافه کنید
سپس باید به پورۀ گوجه فرنگی که از قبل آماده کردید ریحان تازه اضافه کنید. سپس باید این ترکیب را روی خمیر پیتزا بمالید. گفتنی است که پیتزا مارگاریتا اصل در ایتالیا همراه با کمی روغن زیتون درست می گردد. شما نیز می توانید در ترکیب پوره گوجه و سیر کمی روغن زیتون بریزید.
پیتزا را درون فر قرار دهید
فر را روی درجه 270 درجۀ سانتی گراد تنظیم کنید. سپس پیتزا را بدون پنیر درون فر قرار دهید. 10 الی 15 دقیقه ضروری است که پیتزل نیم پز گردد. سپس پیتزا را از فر خارج کنید و روی آن را با پنیر بپوشانید و سپس درون فر قرار دهید. سپس اجازه دهید تا به مدت 10 دقیقه پنیر روی پیتزا آب گردد. در آخر برای روی پیتزا می توانید از ریحان و گوجۀ گیلاسی اسلایس شده برای ظاهر بهتر آن بهره ببرید.
ارزش غذایی پیتزا مارگاریتا
پیتزا مارگاریتا نیز به علت پنیر پیتزا جز غذاهای چرب محسوب می گردد. اما به علت آن که در این پیتزا از مواد فراوری شده مانند سوسیس و کالباس استفاده نمی گردد، سالم تر است و کالری کم تری دارد. کسانی که رژیم غذایی خاص به قصد لاغری دارند می توانند بک بار در هفته این غذای سبک را درون برنامۀ غذایی خود قرار دهند.
تفاوت ظاهری پیتزا مارگاریتا در ایران و ایتالیا
حتما شما نیز توجه نموده اید که ظاهر پیتزا مارگاریتا اصلی که در ایتالیا درست می گردد با ایران فرق دارد. این تفاوت به علت استفاده از پنیر است. در ایتالیا از پنیر موزارلا استفاده می گردد. این پنیر در ایران به شکل دیگری فراوری شده و معمولاً نیز به صورت رنده شده در بازار وجود دارد. پس علت تفاوت ظاهری این پیتزا در ایران و خارج از ایران به این علت است.
نکاتی در خصوص پیتزا مارگاریتا
پیتزا مارگاریتا یک وعدۀ سبک است. این غذا به عنوان ناهار و شام نیز مناسب است.
در کنار پیتزا مارگاریتا می توانید نوشیدنی های طبیعی مانند لیموناد، موهیتو و آب پرتقال سرو کنید.
بهتر است که در مراحل درست کردن این پیتزا گوجه ها را تا حد امکان ریز کنید و سپس آن ها را تفت دهید.
برای روی پیتزا مارگاریتا می توانید از ریحان تازه و گوجه گیلاسی اسلایس شده بهره ببرید.
ترفند اصلی تهیۀ یک پیتزا مارگاریتا با کیفیت در خانه استفاده از مواد اولیۀ تازه و با کیفیت است. یکی دیگر از این ترفندها آن است که از خمیر پیتزای آماده استفاده نکنید و اگر امکانش را دارید آن را در منزل تهیه کنید.
طرز تهیه خمیر پیتزا در خانه
تهیۀ خمیر پیتزا در خانه کار پیچیده ای نیست. اگر تمایل دارید در خانه پیتزا درست کنید بهتر است که خودتان نیز خمیر آن را از قبل آماده کنید تا کیفیت لازم را داشته باشد. بعلاوه از این موضوع اطمینان خاطر خواهید داشت که در آن از مواد نگه دارنده استفاده نشده است.
اگر از عاشقان انواع پیتزا هستید احتمالا هوادار پیتزا پپرونی هم باشید. در صورتی که پاسخ شما مثبت است طرز تهیه پیتزا پپرونی برای شما مجذوب کننده خواهد بود.
مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا
- آب ولرم 160 میلی گرم
- روغن زیتون یک قاشق غذاخوری
- خمیر مایه یک و نیم قاشق چایخوری
- آرد یک و سه چهارم پیمانه یا 225 گرم
مراحل تهیه خمیر پیتزا برای پیتزا مارگاریتا
ابتدا باید خمیر مایه و آب را با یکدیگر مخلوط کنید. بهتر است از یک همزن برای این کار استفاده گردد. سپس 5 دقیقه اجازه دهید تا خمیر مایه کاملاً در آب حل گردد. در ادامه نمک را به این ترکیب اضافه کنید. مراقب باشید که میزان نمک خیلی زیاد نباشد.در مرحلۀ باید باید این ترکیب را به آرد اضافه کنید تا خمیر به دست آید.
سپس باید این گلوله خمیری را به مدت 5 دقیقه ورز دهید تا یک توپ خمیری چسبناک حاصل گردد. اگر خمیر بیش از مقدار چسبناک است می توانید به آن میزانی آرد اضافه کنید. اگر تمایل دارید فوراً از خمیر بهره ببرید باید بدانید که خمیر پف نخواهد کرد اما بسیار ترد می گردد که انتخاب خوبی برای پیتزای ایتالیایی است.
اما اگر عجله ندارید می توانید کاسه را کمی با روغن زیتون چرب کنید و خمیر را در آن قرار دهید و به مدت 1 ساعت درون یخچال قرار دهید تا خمیر استراحت کند. در آخر نوبت به پهن کردن خمیر می رسد. می توانید برای رنگ بهتر خمیر، قبل از قرار دادن مواد پیتزا میزان کمی روغن بمالید. گفتنی است که هنگام پهن کردن خمیر نیز کمی آرد زیر و روی آن بریزید.
همانطور که خواندید تهیۀ پیتزا مارگاریتا در خانه بسیار آسان است و مواد اولیه آن همواره در دستر هستند. پس اگر به تمام مواردی که گفته شد همل کنید می توانید در خانه یک پیتزای خوشمزه و خانگی درست کنید.
اگر به تهیه پیتزا علاقه مند هستید:
طرز تهیه پیتزا تابه ای (پیتزا خانگی بدون فر)
طرز تهیه پیتزا گوشت و قارچ
طرز تهیه پیتزا سبزیجات
دستور پخت پیتزا مخصوص
طرز تهیه پیتزا مرغ و قارچ خانگی
منبع: اسنپ فود