استارت آپی برای درمان فیبروز ریه راه اندازی شد

به گزارش وبلاگ گپ و گفتگو، پژوهشگران با راه اندازی استارت آپی در پی تجاری سازی روشی هستند که در آن نوعی نانوذره دارای پوششی از جنس قند می تواند مانع از فیبروز ریوی گردد.

استارت آپی برای درمان فیبروز ریه راه اندازی شد

به گزارش گروه دانشگاه وبلاگ گپ و گفتگو، پژوهشگران با راه اندازی استارت آپی به نام نانوبیوتراپیوتیکس (Nano Biotherapeutics) در پی تجاری سازی روشی هستند که در آن نوعی نانوذره دارای پوششی از جنس قند می تواند مانع از فیبروز ریوی گردد.

دانشمندان دانشگاه ایلینویز شیکاگو از نانوذرات پوشیده شده با مانوز - نوعی قند - برای متوقف کردن جمعیت سلول های ریه استفاده نموده و روشی درمانی برای فیبروز ریوی ارائه کردند. این سلول ها که به نام ماکروفاژ شناخته می شوند در ایجاد اسکار بافت ریه نقش دارند. این روش هدف گیری سلولی برای جلوگیری از این بیماری، که می تواند منجر به عوارض تهدید نماینده زندگی مانند تنگی نفس گردد، بسیار موثر بوده است.

محققان می گویند که این روش درمانی هنوز برای آزمایش های بالینی آماده نیست، اما موفقیت آن در مدل های حیوانی مربوطه، نشانه امیدوارنماینده ای است که ممکن است امکان درمان این بیماری وجود داشته باشد. در حال حاضر درمان های بسیار محدود و غیردقیقی برای آن وجود دارد. یکی از دلایل اصلی فیبروز ریه، فعال شدن سلول های ایمنی مضر است که باعث التهاب بیش از حد می گردد.

ابهالاکسمی سینگ استادیار پژوهشی در گروه فارماکولوژی و پزشکی بازساختی می گوید: فرآیندهای التهابی بدن بسیار پیچیده هستند و یافتن درمان برای بیماری هایی که در نتیجه التهاب طولانی مدت یا بیش از حد ایجاد می شوند، بسیار سخت است، زیرا درمان هایی که از التهاب مضر جلوگیری می نمایند، متأسفانه، از التهاب مفید نیز جلوگیری می نمایند. التهاب های مفید با عفونت ها مبارزه می نماید و جراحات را بهبود می بخشد. داشتن یک درمان هدفمند که دلیل اصلی التهاب مضر را در یک مدل حیوانی هدف قرار دهد، هیجان انگیز است.

این نانوذرات پوشش داده شده، فیبروز را با اتصال به زیر مجموعه ای از ماکروفاژها، نوعی گلبول سفید که در همه اندام ها یافت می گردد، متوقف می نماید و گیرنده ای برای مانوز دارد. این گیرنده که CD206 نام دارد در بیماران مبتلا به فیبروز ریوی بیش از حد بیان می گردد.

دانشمندان دریافتند که ماکروفاژهایی که باعث فیبروز ریه می شوند دارای سطوح بسیار بالایی از مانوز هستند. در فیبروز ریوی، ماکروفاژها از یک مرحله گذار عبور می نمایند که سیتوکین ها را آزاد می نماید و باعث ایجاد اسکار می گردد. سینگ و همکارانش سطوح این ماکروفاژهای محرک اسکار و گیرنده CD206 مانوز را معین نموده و یک نانو حامل برای هدف قرار دادن این گیرنده ها طراحی کردند.

هنگامی که نانوذره پوشش داده شده با قند به گیرنده سلول متصل می گردد، نوکلئوتید را تحویل می دهد، قطعه ای از RNA خاموش نماینده (siRNA) که فاکتور رشد تبدیل نماینده بتا (TGFB) را هدف قرار می دهد. محققان این قطعه را در نانوذره بارگذاری کردند.

اسرار مالک می گوید: ماکروفاژها سلول های پیچیده و هیجان انگیزی هستند و رویکردی که سینگ و تیم ما در پوشش نانوذره با قند برای اتصال به گیرنده مانوز اتخاذ کردند، روشی جالب و دقیق برای اطمینان از تحویل هدفمند درمان RNA خاموش نماینده به این زیرمجموعه از سلول ها است.

این تیم قبلاً آزمایش روی این روش درمانی را در نمونه های بافت ریه انسان با همکارانش در دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو شروع نموده اند. نانوذرات مورد استفاده در این آزمایش ها از پروتئینی به نام آلبومین فرموله شده است و این پلت فرمی است که دانشمندان به عنوان ابزاری برای ارائه درمان برای شرایط مختلف مطالعه می نمایند.

تیم اقتصادیک برای اولین بار کشف کرد که می توان از نانوذرات آلبومین برای سرکوب التهاب به روش پزشکی دقیق استفاده کرد. پژوهشگران این پروژه شرکت نانوبیوتراپیوتیکس را تأسیس کردند، یک شرکت استارت آپی مستقل که به وسیله مؤسسه ملی بهداشت مورد حمایت اقتصادی قرار گرفته است. این موسسه یاری اقتصادی برای انتقال فناوری در کسب و کارهای کوچک را انجام می دهد تا این کسب و کارها شرکاء و سرمایه گذاران مورد احتیاج برای ارائه نوآوری به بازار را جذب نمایند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "استارت آپی برای درمان فیبروز ریه راه اندازی شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "استارت آپی برای درمان فیبروز ریه راه اندازی شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید