7 اشتباه فاحش که به کلیه ها آسیب وارد می کند
به گزارش وبلاگ گپ و گفتگو، اگر کلیه های شما به درستی کار نمی کنند، می توانید خطر حمله قلبی یا سکته مغزی را نیز افزایش دهید. اگر می خواهید از آسیب به کلیه ها اجتناب کنید بهتر است از اشتباهات زیر دوری کنید.
شما از طرفداران غذاهای بسته بندی شده هستید
بیشتر غذاهای فرآوری شده مملو از سدیم هستند که نه تنها برای قلب مضر است بلکه می تواند منجر به مسائل کلیوی شود. وقتی علائمی از خود نشان می دهید که نمک بیش از حد می خورید، بدن شما باید هنگام ادرار کردن، سدیم را خارج کند و کلسیم را با آن مصرف می نماید. جیمز سیمون، متخصص نفرولوژی کلینیک کلیولند، می گوید: به نوبه خود، داشتن کلسیم بیش از حد در ادرار خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می دهد. دستورالعمل های غذایی برای آمریکایی ها توصیه می کند که سدیم را با 2300 میلی گرم در روز محدود کنید اما میانگین آمریکایی ها روزانه بیش از 3400 میلی گرم سدیم مصرف می کنند و برخی از مردم دو برابر آن می خورند. به برچسب تغذیه خود نگاهی بیندازید و ممکن است تعجب کنید که سدیم چقدر سریع می تواند به برنمه غذایی روزانه شما اضافه شود. دکتر سیمون می گوید: مردم به کربوهیدرات ها، چربی ها و کالری ها نگاه می کنند اما به سدیم توجه نمی کنند.
فشار خون شما از کنترل خارج شده است
فشار خون بالا برای کل بدن شما - از جمله کلیه ها - سخت است. دکتر سایمون می گوید: کلیه ها اساسا یک مجموعه بزرگ از رگ های خونی با تخلیه ادرار هستند. اگر در رگ های خونی بزرگ خود فشار خون بالا دارید، در رگ های خونی کوچک تر نیز فشار خون بالا دارید. کنترل نشدن فشار خون بالا می تواند به رگ های خونی منتهی به کلیه ها آسیب برساند و به علاوه خود اندام ها را زخمی نماید.
شما عادت سیگار کشیدن خود را ترک نکرده اید
اگر فکر می کردید سرطان ریه تنها دلیل ترک سیگار است، دوباره فکر کنید. یک مطالعه در سال 2012 نشان داد که ترک سیگار به مدت 16 سال یا بیشتر خطر ابتلا به کارسینوم سلول کلیه (شایع ترین شکل سرطان کلیه در بزرگسالان) را تا 40 درصد کاهش می دهد. دکتر سیمون می گوید به علاوه، سیگار می تواند به رگ های خونی آسیب برساند و خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش دهد. او می گوید: این یکی دیگر از دلایلی است که سیگار کشیدن برای بدن مضر است.
وقتی تشنه هستید هرگز آب نمی نوشید
برخلاف تصور رایج، برای اینکه کلیه های شما به خوبی کار کنند، لزوماً نیازی به نوشیدن هشت لیوان آب ندارید. دکتر سایمون می گوید حتی با تنها چهار تا شش لیوان آب در روز، کلیه های شما احتمالاً خوب کار می کنند اما نوشیدن فقط یک یا دو فنجان در روز می تواند اندام را به چالش بکشد. نه تنها آب کافی برای کنترل سطح سدیم از بدنتان خارج نمی شود، بلکه بدنی که آب آن کم آب شده است، برای بالا نگه داشتن فشار خون خود کار سخت تری خواهد داشت. دکتر سیمون می گوید: کلیه به جریان خون بسیار حساس است. اگر آنقدر کم آب باشید که فشار خونتان پایین بیاید و جریان خون به کلیه هایتان کاهش پیدا کند، خوب نیست. او می گوید: احتمالاً نیازی نیست که هر روز نگران این سطح از کم آبی بدن باشید اما مطمئن شوید که اگر در یک روز گرم زیاد ورزش می کنید یا بیرون از خانه ورزش می کنید، آب کافی بنوشید.
شما مدام داروهای مسکن مصرف می کنید
مراقب باشید اگر برای درد مزمن از داروهای OTC استفاده می کنید. دکتر سیمون می گوید داروهای ضدالتهابی به نام NSAID ها که شامل ایبوپروفن و آسپرین می شوند، جریان خون را در کلیه ها کاهش می دهند و باعث ایجاد زخم می شوند، زیرا مستقیماً برای اندام سمی هستند. هیچ کس نمی گوید که شما باید از سردرد ضربان دار رنج ببرید اما مصرف بیش از حد داروهای NSAID می تواند خطر ابتلا به مسائل کلیوی را افزایش دهد. دکتر سایمون می گوید: افراد در معرض خطر، آنها را به صورت روزانه برای مدت طولانی مصرف می کنند. اما اگر قبلاً دچار آسیب کلیه شده اید، او توصیه می نماید از مصرف NSAID ها به طور کامل اجتناب کنید.
شما فرض می کنید مکمل ها بی خطر هستند
فقط به این دلیل که یک محصول تحت عنوان طبیعی به بازار عرضه می شود به این معنی نیست که برای شما خوب است. دکتر سیمون می گوید: داروهای گیاهی زیادی وجود دارد که مضر هستند. به طور مثال یک ماده گیاهی به نام اسید آریستولوکیک را می توان در طب سنتی یافت اما می تواند باعث ایجاد اسکار در کلیه ها شود. FDA به مصرف کنندگان هشدار می دهد که از محصولاتی که روی برچسب شان Aristolochia، Asarum یا Bragantia درج شده دوری کنند، زیرا احتمالاً حاوی مواد مضر هستند. دکتر سیمون هشدار می دهد، مگر اینکه یک مولتی ویتامین معمولی مصرف می کنید، در غیر این صورت همیشه قبل از شروع هر نوع مکملی با پزشک خود مشورت کنید.
وزن شما برای شما دردسر ایجاد می نماید
اضافه وزن برای بدن شما سخت است. اضافه وزن شما را در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 قرار می دهد که به نوبه خود می تواند شانس ابتلا به بیماری کلیوی را افزایش دهد. مسائل انسولین از هر دو نوع دیابت نوع 1 و نوع 2 باعث ایجاد تورم و زخم در کلیه ها می شود.
دکتر سایمون می گوید: هر فرد مبتلا به دیابت باید عملکرد کلیه و ادرار خود را به طور منظم بررسی کند.
منبع:
thehealthy
منبع: هفت گنج