مصرف این خوراکی ها حافظه را ضعیف می نماید
به گزارش وبلاگ گپ و گفتگو، تهران (پانا) - فارغ از اینکه سنتان چقدر باشد هیچگاه برای آغاز تغذیه به شیوه ای که باعث دور ماندن هر چه بیشتر شما از زوال عقل گردد و اطمینان حاصل کنید که هر روز حس تمرکز و چالاکی داشته باشید دیر نیست.
به گزارش ایتنا، یک روانپزشک تغذیه و عضو هیات علمی دانشکده پزشکی هاروارد و مولف کتاب این مغز شما بر اساس غذایی که می خورید است به مطالعه نحوه اثرگذاری باکتری های دستگاه گوارش بر تحریک فرایند متابولیک و التهاب مغز که بر حافظه تاثیرگذار باشد پرداخته است. مطالعات موجود به این ایده اشاره دارند که ما ممکن است قادر به کاهش امکان زوال عقل به وسیله اجتاب از غذاهایی باشیم که باعث اختلال در باکتری های دستگاه گوارشمان شده و حافظه و تمرکزمان را تضعیف می نمایند.
برای اجتناب از التهاب و تقویت سلامت مغز، تفکر چالاک و تصمیمگیری خوب ضروری است از این خوراکی ها اجتناب شده یا مصرف آنها کاهش داده گردد:
1. شکر افزوده
انجمن قلب آمریکا توصیه نموده است که زنان روزانه بیش از 25 گرم شکر افزوده مصرف ننمایند؛ این عدد برای مردان حداکثر 36 گرم است.
2. سرخ کردنی ها
اگر هر روز سرخ کردنی می خورید سعی کنید این عادت را به هفته ای یک بار کاهش دهید. اگر عادت هفتگی خوردنشان را دارید، سعی کنید آن را به تنها یک بار در ماه برسانید. و اگر خوراکی های سرخ کردنی نمی خورید راه درست شادتر زندگی کردن را انتخاب نموده اید!
3. کربوهیدرات های دارای ﺑﺎﺭ ﮔﻠیﺴﻤﻰ بالا
نتایج یک مطالعه نشان داده است که کسانی که کربوهیدرات های دارای ﺑﺎﺭ ﮔﻠیﺴﻤﻰ بالا مصرف می نمایند 30% بیشتر احتمال دارد که دچار افسردگی شوند. این کربوهیدرات ها عبارتند از سیب زمینی ها، نان سفید و برنج سفید. عسل، آب پرتقال و نان های آردکامل در رده کربوهیدرات ها دارای بار گلیسمی میانه قرار می گیرند. غذاهای دارای بار گلیسمی کم عبارتند از سبزیجات سبز، بیشتر میوه ها، هویج خام، لوبیا قرمز، نخود و عدس.
4. الکل
نشریه پزشکی بریتانیا، در سال 2018، گزارش کرد که ریسک بروز زوال عقل در افرادی که کاملا از مصرف الکل خودداری نموده اند و یا کسانی که هفته ای بیش از 14 بار مصرف الکل داشته اند بیش از کسانی بوده است که مصرف متعادل الکل داشته اند.
5. نیترات ها
نیترات ها، که به عنوان نگهدارنده و برای ارتقاء رنگ خوراکی های پروتئینی تولید شده ای مانند بیکن، سالامی و سوسیس و کالباس استفاده می شوند، احتمالاً با ایجاد افسردگی مرتبط هستند. حتی احتمال ایجاد اختلال دوقطبی به دلیل تغییر باکتری های دستگاه گوارش به وسیله نیترات ها مطرح شده است.
اگر از کسانی هستید که نمی توانند بدون سالامی و سوسیس زندگی نمایند، سعی کنید آنهایی را خریداری کنید که حاوی آد گندم سیاه هستند؛ این آرد که به عنوان یک پرنماینده به کالباس ها اضافه می گردد حاوی آنتی اکسیدان های مهمی است که می توانند با بعضی از اثرات منفی این گوشت ها بر سلامت مقابله نمایند.
منبع: خبرگزاری پانا