طرز تهیه خوراک گوشت مجلسی مرحله به مرحله
به گزارش وبلاگ گپ و گفتگو، خیلی از غذاها هستن که تهیه اونها واقعا کار آسونیه. ینی در واقع فقط میذاری که بپزه! خوراک گوشت هم از این دست غذاهاست که فقط باید بذاری بپزه. ممکنه که هر کسی با یه ترفند های در طی مراحل پخت به لذیذ شدنش یاری کنه. ولی به طور کلی کار خاصی نداره. در این مطلب طرز تهیه خوراک گوشتی رو قرار میدم که بیشتر باب هست و البته که ترفند خیلی خاصی هم نداره. تنها نکته ای که میشه گفت مقدار مواد اولیه و حوصله به خرج دادنه که میتونه در پخت این غذای خوشمزه و مجلسی تاثیر گذار باشه.
مواد لازم برای تهیه خوراک گوشت مجلسی
- گوشت گوسفند 200 گرم (از ماهیچه یا سردست گوسفند بهره ببرید خیلی لذیذ تره)
- پیاز یک عدد متوسط
- آب 5 لیوان
- رب گوجه دو قاشق
- روغن و نمک و فلفل و زردچوبه به مقداری که به نظرتون احتیاج داره
- زعفران در صورت تمایل (طعم خوبی بهش میده)
طرز تهیه خوراک گوشت مجلسی
مثل همه خورشت هایی که با گوشت تهیه میشن ابتدا باید پیاز رو خرد کنیم و با مقداری زردچوبه تفت بدیم.
خیلی ها پیاز رو کاملا سرخ میکنن ولی من معمولا کمی که رنگ پیاز عوض شد گوشت رو اضافه میکنم. به نظرم اینطوری باعث لعاب و غلظت خورشت میشه و طعم بهتری هم داره. در قیمه هم همین مساله صدق میکنه.
بعد از اینکه گوشت رو با کمی فلفل تفت دادیم 5 لیوان آب سماور ولرم رو بهش اضافه میکنیم و درش رو میذاریم.
مهمترین مساله برای پخت این خورشت صبوری کردنه. اگر مجبور نیستید توصیه میکنم از زودپز هم استفاده نکنید و بذارید گوشت روی حرارت ملایم و آروم آروم بپزه. من برای این یک تکه حدود 3 ساعت زمان دادم تا کاملا بپزه. البته مراقب باشید که اونقدر صبوری به خرج ندید که گوشت از هم وا بره و شکلش رو از دست بده.
کم کم آب گوشت تغییر رنگ میده و کمی تیره میشه. در این مرحله نمک و زعفران رو ضافه کنید و باز بذارید روی حرارت ملایم به پختش ادامه بده. وقتی که گوشت کاملا پخت، دو قاشق رب رو در مقدار کمی روغن حدود دو سه دقیقه روی حرارت متوسط تفت بدید و بعد هم به خوراک اضافه کنید. موقع مخلوط کردن رب با خوراک هم مراقب باشید تکه گوشتتون از هم وا نره.
بعد از اضافه کردن رب هم بذارید نیم ساعتیروی حرارت ملایم باشه. به همین سادگی خوراک گوشت بسیار لذیذی خواهید داشت.
نکته هایی برای پخت خوراک گوشت
- اول اینکه پیاز رو بهتره همونقدری که اشاره کردم تفت بدید تا طعم و لعاب خوراک بهتر باشه.
- مقدار آب خورشت رو در حدی بریزید که تا روی گوشت رو کاملا بگیره. بعد از 3 ساعت مقدار آب خوراک حدود 1/5 مقدار اول خواهد بود.
- این خورشت نباید آب زیاد و رقیق داشته باشه پس در ریختن آب زیاده روی نکنید.
- نمک رو حداقل یک ساعت بعد از پخت گوشت بهش اضافه کنید تا زمان پخت رو زیاد نکنه.
- حرارت زیاد و قل زدن هم برای پخت بهتر گوشت مناسب نیست و تاثیری در زودتر پخته شدن گوشت نداره. حرارت رو متوسط رو به ملایم بذارید و حوصله به خرج بدید تا کاملا بپزه.
- از زعفران هم میتونید برای خوشرنگی و خوش عطری گوشت بهره ببرید.
- برای سرو این خوراک با باقالی پلو یا سبزی پلو توصیه میکنم از رب استفاده نکنید و تنها از مقدار کمی زعفران برای رنگش یاری بگیرید که بسیار لذیذ و خوش طعم میشه.
- برای چاشنی میتونید از مقداری آبلیمو یا آّب نارنج یاری بگیرید که البته بهتره تصمیمش رو بر عهده خورنده هاش بذارید.
- مقداری سب زمینی سرخ نموده و جعفری هم میتونه رنگ و لعاب بهتری به ظرف خوراکتون بده.