طرز تهیه آش انار لعابدار به سبک شیرازی وشمالی
به گزارش وبلاگ گپ و گفتگو، آش انار یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی بوده که از گذشته ها به خصوص در شب یلدا میهمان سفره های ایرانیان است. طرز تهیه آش انار ساده است و ابتدا باید لوبیا قرمز، عدس و بلغور را بپزید. پیاز را در تابه سرخ نموده و زردچوبه را اضافه کنید. سیر را نیز در تابه سرخ نموده و کنار بگذارید. برنج را داخل قابلمه حبوبات پخته شده بریزید و پس از آن، سبزیجات را اضافه کنید. 10 دقیقه بعد آب انار و آب گوشت را بیفزایید و پس از آن ادویه ها، سیرداغ، پیازداغ و رب انار را داخل قابلمه بریزید. در خاتمه اجازه دهید تا آش پخته شده و جا بیوفتد.
جالب است بدانید که شیرازی ها آش انار را با گوشت چرخ درست می نمایند. در این مقاله قرار است به آموزش طرز تهیه آش انار با 2 روش مختلف بپردازیم. بنابراین، اگر دوست دارید این غذا را یاد بگیرید، در ادامه با ما همراه باشید. البته با انار می توان غذاهای مختلفی مانند طرز تهیه دلمه کلم اناری را نیز امتحان کرد.
آش انار | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت | 90 دقیقه |
مقدار سختی | میانه |
فیلم طرز تهیه آش انار
نحوه تهیه آش انار در ادامه آمده است و اگر حوصله خواندن مطلب زیر را ندارید، می توانید فیلم طرز تهیه آش انار را مشاهده کنید. با مشاهده فیلم، به شکلی ساده و روان این طرز تهیه را یاد می گیرید و می توانید آشی خوشمزه و خوش طعم آماده کنید.
https://blog.snappfood.ir/wp-content/uploads/2022/07/آش-انار.mp4
طرز تهیه آش انار شمالی با رب انار و بدون گوشت
اگر با خواص انار آشنا شوید، به آماده کردن غذاهای مختلف با این میوه علاقه مند خواهید شد. آش انار طرز تهیه سختی ندارد و می توانید بعد از حدود دو ساعت، یک آش خوشمزه و اصیل میل کنید. در ادامه مواد لازم و مراحل تهیه آن را می خوانیم.
مواد مورد احتیاج برای آش انار
اگر به میوه انار علاقه داشته و می خواهید یک آش خوش طعم تدارک ببینید، مواد زیر را تهیه کنید. در جدول زیر مواد لازم برای پخت آش انار گیاهی برای 4 نفر معرفی شده است.
مواد لازم | مقدار مورد احتیاج |
برنج نیم دانه | 1 پیمانه |
لوبیا قرمز | نصف پیمانه |
بلغور گندم یا جو (به دلخواه) | نصف پیمانه |
عدس | نصف پیمانه |
سبزی آش (تره، ترخان و شوید) | 300 گرم |
آب انار | 1 لیوان بزرگ |
رب انار | 2 قاشق غذاخوری |
آب گوشت | 4 لیوان |
پیاز | 5 عدد میانه |
سیر | 4 حبه |
ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه) | به مقدار لازم |
دستور پخت آش انار ساده به صورت مرحله به مرحله
با استفاده از این آموزش می توانید طرز تهیه آش انار با عدس را به ساده ترین شکل ممکن پیش برده و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. این اش انار بدون گوشت و به سبک شمالی ها تهیه می گردد.
- مرحله اول: در طرز تهیه این آش با رب انار، ابتدا لوبیا قرمز، بلغور و عدس را به خوبی بشویید و چند ساعت قبل از پخت خیس کنید.
- مرحله دوم: بعد از گذشت زمان کافی از خیس خوردن حبوبات، آن ها را در یک قابلمه مناسب ریخته و چند لیوان آب به قابلمه اضافه کنید. زیر قابلمه را روشن نموده و اجازه دهید تا حبوبات به خوبی بپزند و له شوند.
- مرحله سوم: پیازها را شسته و به صورت خلالی خرد کنید. در یک تابه مناسب مقداری روغن ریخته و پیازها را درون آن تفت دهید تا رنگ آن ها طلایی گردد. بعد از طلایی شدن پیازها، اندکی زردچوبه اضافه نموده و مجددا مواد داخل تابه را تفت دهید تا ادویه به خورد پیازها برود. بعد از سرخ شدن پیازها آن ها را کنار بگذارید.
- مرحله چهارم: چیزی که مزه غذا را تغییر داده و بسیار خوشمزه می نماید، استفاده از سیر است. سیرها را نیز به شکل خلالی خرد نموده، به خوبی سرخ کنید و کنار بگذارید.
- مرحله پنجم: بعد از گذشت مدت زمان لازم برای پخت حبوبات، به آن ها سر بزنید. اگر به خوبی پخته بودند، برنج را که از یکی دو ساعت قبل خیس خورده است، به حبوبات اضافه نموده و اجازه دهید تا بپزد.
- مرحله ششم: سبزی آش را به صورت درشت خرد کنید. بعد از این که برنج و حبوبات به طور کامل پختند، آن ها را از قابلمه خارج نموده و به قابلمه دیگری متقل کنید. حالا سبزی را نیز داخل قابلمه تازه بریزید.
- مرحله هفتم: در این مرحله وقت آن است که آب انار را به همراه آب گوشت به قابلمه بیفزایید.
- مرحله هشتم: حدود 10 دقیقه بعد از اضافه کردن آب انار و آب گوشت و جوشیدن به همراه حبوبات، زمان اضافه کردن ادویه و پیاز داغ به قابلمه است. بعلاوه در این محله باید رب انار را نیز اضافه کنید. (حواستان باشد که تمام پیاز را داخل قابلمه آش نریزید و مقداری از آن را برای تزیین غذا کنار بگذارید!)
- مرحله نهم: بعد از اضافه کردن تمام مواد، ترکیب را به خوبی هم بزنید و اجازه دهید تا آش انار روی حرارت ملایم بپزد.
- مرحله دهم: بعد از اینکه آش به طور کامل پخت و به اصطلاح جا افتاد، سیر داغ را داخل آش بریزید. اجازه دهید تا آش اندکی دیگر بجوشد و در نهایت زیر آن را خاموش کنید. آش انار شما آماده است و می توانید آن را در کاسه با نعنا، پیازداغ و سیرداغ تزیین نموده و نوش جان کنید.
نکته: اگر در فصل انار هستید، می توانید از دانه های انار هم برای تزیین آش استفاده کنید و از خواص انار در کنار طعم بی نظیر این غذا استفاده کنید. ناگفته نماند که طرز تهیه آش انار یزدی و آش انار بختیاری نیز به همین روش است.
نحوه تهیه آش انار را با هم دیدیم و پیشنهاد می کنیم که اگر به تهیه انواع آش علاقه دارید، طرز تهیه آش اسفناج را نیز به عنوان یک آش مقوی و خوشمزه در مجله وبلاگ گپ و گفتگو دنبال کنید.
طرز تهیه آش انار با گوشت چرخ نموده و رب انار
طرز تهیه آش خوشمزه انار را با هم دیدیم و حالا نوبت تهیه این آش به سبک شیرازی است. شیرازی ها آش انار با گوشت تهیه می نمایند که علاوه بر طعم فوق العاده، ارزش غذایی زیادی دارد. شما می توانید در کنار آش انار، طرز تهیه انار پلو با گوشت قرمز و مرغ را نیز آموزش دیده و سفره خود را رنگین تر کنید.
مواد اولیه آش انار شیرازی
برای تهیه آش انار شیرازی، پیش از هر چیزی مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد احتیاج |
برنج نیم دانه | 1 لیوان |
لپه | 1 لیوان |
سبزی آش | نیم کیلوگرم |
پیاز | 2 عدد بزرگ |
رب انار | یک سوم پیمانه |
آب انار | 4 لیوان |
گوشت چرخ نموده | 250 گرم |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار کافی |
دستور پخت آش انار با گوشت چرخ نموده
در طرز تهیه آش انار شیرازی، باید به روش زیر عمل کنید:
- مرحله اول: ابتدا لپه را شسته و در یک تابه روی حرارت قرار دهید تا تفت بخورد و طعم خامی آن گرفته گردد. دقت داشته باشید که لپه سرخ و سفت نگردد.
- مرحله دوم: در همین حین، برنج را شسته و در آب و نمک خیس کنید. خیس کردن برنج، به مدت یک ساعت کفایت می نماید.
- مرحله سوم: پیاز را نگینی خرد نموده و به همراه روغن در تابه تفت دهید تا طلایی رنگ گردد. به پیاز زردچوبه و فلفل سیاه بزنید. مقدار ادویه، به همان مقدار ای است که در تهیه آش رشته خانگی یا دیگر آش ها استفاده می گردد.
- مرحله چهارم: حالا لپه و برنج را به همراه پیاز سرخ شده در قابلمه مناسبی ریخته و به آن ها آب جوش اضافه کنید تا بپزند.
- مرحله پنجم: پس از آن که برنج و لپه، حداقل نیم پز شدند، سبزی آش را نیز اضافه نموده و باز کمی آب جوش بریزید تا سبزی به همراه مواد دیگر پخته گردد.
- مرحله ششم: زمانی که سبزی و دیگر مواد آش پخته شدند، نوبت به اضافه کردن آب انار می رسد.
- مرحله هفتم: زمانی که آب انار همراه با دیگر مواد جوشید، رب انار را اضافه نموده و حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا آش جا بیفتد.
- مرحله هشتم: در همین حال یک پیاز دیگر را رنده نموده و با گوشت چرخ نموده مخلوط کنید. سپس به این مخلوط نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه نموده و خوب ورز دهید.
- مرحله نهم: حالا کوفته قلقلی های کوچک را آماده نموده و در روغن داغ سرخ کنید.
- مرحله دهم: گوشت قلقلی های سرخ شده را به آش اضافه نموده و اجازه دهید به مدت 7 تا 10 دقیقه روی حرارت ملایم مانده و جا بیفتد. آش انار به سبک شیرازی، آماده سرو کردن است.
آش انار شب یلدا
اگر قصد دارید که اش انار برای شب یلدا تهیه کنید، پس از آماده شدن آش، مقداری دانه انار روی آن ریخته و تزیین کنید. به این شکل یک آش خوشمزه با ظاهری مجذوب کننده برای سفره یلدای خود خواهید داشت. به علاوه طرز تهیه آش لبو قرمز هم برای شب یلدا، با رنگ و لعابی که دارد، مناسب و مجذوب کننده به نظر می رسد.
فوت و فن های طرز تهیه آش انار
برای درست کردن یک آش انار خوش طعم و همه پسند، نکات زیر را مدنظر قرار دهید:
- طرز تهیه آش انار شمالی بدون گوشت بوده و در صورتی که مایل باشید، می توانید گوشت قلقلی نیز اضافه کنید.
- ترشی یا شیرینی آش انار شما به مقدار ترشی آب انار بستگی دارد و کاملا سلیقه ای است.
- دقت کنید که قبل از اضافه کردن آب انار، کلیه حبوبات و برنج پخته باشند، زیرا افزودن آب انار از پخت بیشتر آن ها جلوگیری می نماید.
روش نگهداری آش انار و جلوگیری از خراب شدن آش انار
خوردن هر غذای تازه ای بدون شک طعم و مزه دیگری دارد، اما اگر آش انار باقی ماند، آن را داخل ظرفی درب دار مانند قابلمه ای کوچک ریخته و در یخچال بگذارید. به طور کلی غذاهای آبکی مانند آش انار را می توان به مدت 5 روز در یخچال نگهداری کرد.
برای جلوگیری از خراب شدن آش انار، دقت داشته باشید که آش بیرون از یخچال نماند. بعلاوه ظرفی که آش را در آن نگهداری می کنید، باید کاملا تمیز باشد.
خواص آش انار
آش انار را می توان غذایی مقوی و پرخاصیت دانست که بدن شما را تقویت می نماید. استفاده از حبوباتی مانند لوبیا و عدس، این آش را به منبعی از مواد معدنی مانند منیزیم و آهن تبدیل می نمایند. بعلاوه اضافه کردن آب انار و رب انار، باعث می گردد تا این غذا سرشار از آنتی اکسیدان هایی باشد که سطح رادیکال های آزاد بدن را کاهش می دهند. از دیگر خواص این غذا می توان به تقویت سیستم ایمنی، بهبود گوارش، کنترل فشار خون و شادابی پوست و مو اشاره نمود.
آش انار، آشی برای شب های سرد پاییز و زمستان…
طرز تهیه این آش خوشمزه را برای شما شرح دادیم و شما را با نحوه تهیه آن به طور کامل آشنا کردیم. پیشنهاد می کنیم که این آش را در شب های سرد سال تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید. البته، اگر قرار است این آش را برای شب یلدا تهیه کنید و نگران این هستید که با تهیه این آش زمان کافی برای تهیه دیگر غذاها را نداشته باشید، می توانید از وبلاگ گپ و گفتگو یاری بگیرید. تنها کافی است به صفحه سفارش انلاین غذا بروید و هر غذا و پیش غذایی را که دوست دارید و آنلاین سفارش دهید.
سوالات متداول
آش انار در کدام شهرهای ایران تهیه می گردد؟
بسیاری از ایرانی ها با آش انار آشنایی داشته و آن را تهیه می نمایند، اما آش انار شمالی ها و شیرازی ها بسیار معروف است که شیرازی ها در تهیه آن از گوشت چرخ نموده هم استفاده می نمایند.
برای تهیه آش انار شمالی به چه مواد اولیه ای احتیاج داریم؟
شمالی ها برای درست کردن این غذا از برنج نیم دانه، لوبیا قرمز، عدس، بلغور گندم، سبزی آش، آب انار، رب انار، آبِ گوشت، سیر، پیاز و ادویه استفاده می نمایند.
چرا در تهیه آش انار از برنج نیم دانه استفاده می نمایند؟
در تهیه این غذا برنج باید به طور کامل پخته و له گردد، به همین علت از برنج نیم دانه استفاده می نمایند.
منبع: اسنپ فود