رنگدانه های سبزیجات، التهاب را در بیماران قلبی کاهش میدهد
به گزارش وبلاگ گپ و گفتگو، طبق تحقیقات مادهای به نام لوتئین، که در رنگدانه های زرده تخم مرغ و بعضی از گیاهان وجود دارد، میتواند التهاب مزمن را در بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر، که شایعترین نوع بیماری قلبی است، کاهش دهد.
بیماری قلب، یک اصطلاح عمومی برای انواع مختلف مسائل قلبی است. شایعترین شکل این بیماری در بسیاری از کشور ها، بیماری عروق کرونر است که جریان خون را به قلب محدود میکند و باعث ایجاد حملات قلبی میشود.
بیماری های قلبی یکی از علل اصلی مرگ در سراسر جهان است. سالانه حدود 17.3 میلیون نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست می دهند. انتظار میرود این رقم تا سال 2030 به 23.6 میلیون افزایش یابد.
همچنین بیماری قلبی علت اول و اصلی مرگ و میر در ایالات متحده است که سالانه مسئول مرگ 610،000 نفر میباشد. از این تعداد، 370،000 نفر به بیماری عروق کرونر مبتلا هستند.
حمله قلبی اغلب اولین نشانه برای بسیاری از افرادی است که بیماری قلبی عروقی دارند. در آمریکا، حدود 735،000 نفر در هر سال، حملات قلبی را تجربه میکنند.
آترواسکلروز (گرفتگی رگ های قلب) و التهاب
بیماری عروق کرونر از طریق یک فرآیند به نام آترواسکلروز بوجود می آید. در این فرآیند چربی یا پلاک دردیوارههای رگهای خونی که وظیفه دارند خون را به قلب هدایت کنند، توسعه می یابد. این امر موجب مسدود شدن رگ های خونی و نرسیدن خون کافی به قلب می شود.
با گذشت زمان و ایجاد پلاک ها، این رگ های خونی تنگتر میشوند، در نتیجه عضله قلب خون کافی دریافت نمیکند. این اتفاق میتواند باعث ایجاد آنژین شود، وضعیتی که در آن فرد در قفسه سینه خود احساس درد یا ناراحتی می کند که یکی از شایعترین علائم بیماری عروق کرونر است.
بیماری عروق کرونر همچنین میتواند منجر به نارسایی قلبی شود؛ وضعیتی که قلب نمیتواند خون را به مقدار کافی برای برآورده ساختن نیازهای بدن پمپاژ کند. مسائل دیگر مانند آریتمی(ضربان قلب نامنظم) نیز میتواند شدت یابد.
پیشرفت در علوم پایه نشان داده است که آترواسکلروز نه تنها یک فرآیند ذخیره سازی چربی است؛ بلکه باغث واکنش های التهابی مداوم می شود که نقش کلیدی را در همه مراحل بیماری بازی می کند.
محققان LiU میگویند که التهاب نقش مهمی در بسیاری از جنبه های بیماری عروق کرونر مانند حمله قلبی و آنژین دارد.
سرپرست این مطالعه (لنا جاناسون)، مشاور متخصص قلب و استاد علوم پزشکی و بهداشت درLiU ، میگوید: ما میدانیم که خبر رسانی و اخطارات در مورد بیماری التهاب مزمن بسیارضعیف است.
او توضیح میدهد که تعداد قابل توجهی از بیماران مبتلا به حمله قلبی، حتی پس از درمانهای موثر که شامل انواع داروها، خونرسانی مجدد و حتی تغییر در شیوه زندگی بود، همچنان دارای التهاب خفیفی هستند.
کاروتنوئیدها و التهاب
پروفسور جاناسون و همکارانش در مقالهای شامل مطالعههای خود، به مطالعات قبلی اشاره میکنند که نشان میدهد آن چه که میخوریم میتواند بر التهاب بدن ما تاثیر بگذارد. او به گروهی از ترکیبات به نام کاروتنوئیدها اشاره میکند که نوعی آنتی اکسیدان قوی با خواص ضد التهابی بالقوه هستند.
کاروتنوئیدها یک خانواده بزرگ از رنگدانههای محلول در چربی هستند، یعنی ترکیباتی که به مواد دیگر رنگ میدهند و در سبزیجات و غذاهای حیوانی به طور طبیعی یافت می شوند. مطالعات متعدد نشان داده است که سطح پایین کاروتنوئید ها با سطوح بالاتر علائم التهابی در خون ارتباط دارد.
این خانواده شامل برخی از رنگدانههای شناخته شده مانند بتاکاروتن و لیکوپن است. غذاهایی که غنی از لوتئین کاروتنوئید هستند عبارتند از: سبزیجات با برگ سبز تیره مانند اسفناج، جعفری، کلم بروکلی و همچنین زرده تخم مرغ
تحقیقات نشان داده است که این مواد غذایی و در کل کاروتنوئید ها تاثیر بسیار مثبتی در درمان التهاب و گرفتگی عروق قلبی دارد.
منبع: فوت و فن