10 راه مهم برای داشتن فکر قوی و اعتماد به نفس بالا
به گزارش وبلاگ گپ و گفتگو، ویژگی های مربوط به اعتماد به نفس و استواری در مواقع سختی را می توان با تمرین مداوم برای غلبه بر ترس ها کسب کرد.
بسیاری از ما ممکن است ندانیم که چگونه اعتماد به نفس و قدرت فکری خود را در ناملایمات و سختی های زندگی و شرایط ترس از شکست در محیط کار و زندگی حفظ کنیم، اما خوشبختانه با بعضی تمرین ها و داشتن پشتکار در انجام آن ها، می توان ویژگی ها، توانایی ها و قوای فکری متمایزی را به دست آورد:
1. مسئولیت پذیر باشید
اگر از بخواهیم از داستان افراد پیروز چیزی بیاموزیم، این است که باهوش ترین افراد جهان دیگران را به خاطر شکست هایی که خورده اند سرزنش نمی نمایند. برای تقویت خود و در واقع کوشش برای انجام بهتر کارها، باید مسئولیت پذیر باشیم.
2. جسارت و شجاعت حساب شده داشته باشیم
منزوی بودن و گوشه گیری می تواند احساس امنیت بیشتری به همراه داشته باشد، اما انتخاب ماندن در فضای تنگ و محدود باعث می گردد تا فرد خارج از چرخه آزمایش وخطا در کوشش برای انجام کار های تازه قرار گیرد که این مسئله بر فکر و شرایط روانی او تأثیر می گذارد. با داشتن جسارت و اقدام به انجام کار های کوچکی که قبلاً از انجام آن ها ترس داشته اید، آغاز کنید و سپس مرحله به مرحله کار های بزرگتری را انجام دهید.
3. تجزیه و تحلیل اشتباهات
اشتباه کردن طبیعی ترین چیز در جهان است، اما نحوه واکنش به آن اشتباهات است که اهمیت دارد. اگر کسی از اثرات اشتباهات خود فرار کند، ضعف خود را تغذیه نموده و احتمالاً دوباره این کار را انجام خواهد داد و در نتیجه اعتماد به نفس بیشتری را از دست می دهد. اما با تجزیه و تحلیل اشتباهات می توان ریشه ها و دلیل آن را شناخت و در زمان های بعدی از تکرار آن جلوگیری کرد.
4. نه گفتن را تمرین کنید
بله گفتن به چالش ها می تواند عالی باشد، اما نباید همواره به همه بله گفت. فرد باید یاد بگیرد که چه زمانی و چگونه می توان یک چیز را تایید یا رد کند. موافقت دائم با همه چیز منجر به ناتوانی در امتناع از امور مضر می گردد و ممکن است خود را زیر بار خواسته ها و انتظاراتی از دیگران بیابید که بر شرایط روانی شما تأثیر منفی می گذارد.
5. خلاص شدن از دوستی های سمی
افراد سمی زمان زیادی را از شما هدرمی دهند، انرژی شما را تخلیه می نمایند و تعادل عاطفی شما را برهم می زنند. بعضی افراد به مرور زمان به نقاط ضعف طرف مقابل تبدیل می شوند و طرف مقابل به سرعت یاد می گیرد که چگونه از او سوء استفاده نمایند. بار خلاص شدن از شر این روابط سمی بر دوش شماست، اما اگر قبل از بدتر شدن اوضاع تصمیم بگیرید، فضای فکری بیشتری برای چیز های مهم، مثبت یا مجذوب کننده خواهید داشت.
6. اعتراف به نقاط ضعف
دانستن نقاط قوت و مانور دادن روی آن یک هنر است، اما جنبه دیگر و کمتر شناخته شده این هنر، شناخت نقاط ضعف و نحوه در نظر گرفتن آنهاست. اینکه فرد خیال کند شکست ناپذیر یا غیرقابل مقایسه است، سقوط او را تسریع و بازیابی فکری اش را سخت می نماید. افراد باهوش و با اراده معمولاً در تشخیص نقاط ضعف خود بسیار خوب هستند و می توانند برای غلبه بر آن ها برنامه ریزی نمایند.
7- احساسات خود را مهار کنید
احساساتی بودن یک ویژگی مهم انسانی است، اما وقتی روند کار شما را به شما دیکته کند، آزاردهنده خواهد بود. افرادی که از لحاظ فکری قوی هستند، ممکن است دقیقاً احساساتی مشابه دیگران داشته باشند، اما هنگام تصمیم گیری های سخت به شکل بهتری آن را کنترل می نمایند.
8. چالش ها رفع کنید
اگر شما از دور به کوهی نگاه کنید، رسیدن به قله برای شما کاری هولناک و غیرممکن به نظر خواهد رسید، اما اگر به مقدار کافی نزدیک شوید، به سادگی و مرحله به مرحله می توانید از کوه بالا بروید. چالش های ارزشمند در زندگی همواره می توانند بزرگ و گاهی ترسناک به نظر برسند، اما تقسیم یا تکه تکه کردن آن ها به شما یاری می نماید تا به اوج برسید.
9. مشخص اهداف تازه
بیش از حد راضی بودن کوتاه ترین راه برای دست کشیدن از رسیدن به اهداف و دستاورد ها است. قدرت فکری درست مانند قدرت بدنی برای صعود احتیاج به طی کردن مراحل مختلف و پله ای دارد. شما اگر اهداف تازهی را برای خود تعریف کنید، پس از طی کردن یک مرحله دوباره امکان رشد خواهید داشت، اما اگر صرفا یک هدف داشته باشید، به محض رسیدن به آن هدف، متوقف خواهید شد. روبروه با هر چالش تازه نیز فکر شما را قوی تر و برای روبرو با چالش بعدی آماده می سازد.
10. غلبه بر ترس
نلسون ماندلا، رهبر فقید آفریقای جنوبی، می گوید: شجاعت فقدان ترس نیست، بلکه پیروزی بر آن است. ترسیدن از چیز ها یا فقط فکر کردن به اینکه فرد در انجام آن ها ناتوان است طبیعی ترین احساس جهانست. اما تفاوت اصلی بین افرادی که به نظر نمی ترسند و با چالش های جهان روبرو می شوند با آن هایی که از چیز هایی می ترسند، این است که دسته اول از پذیرش ترس خود احساس خجالت نمی نمایند و برای غلبه بر آن کوشش و برنامه ریزی می نمایند. کوشش برای رهایی از ترس ها در همه ابعاد بسیار نتیجه بخش تر و بهتر از شرایطی است که انسان برای غلبه بر آن ها کوششی نمی نماید.
منبع: العربیه
وبلاگ گپ و گفتگو اجتماعی شهری
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان