کشف جانوری عجیب در ژاپن، این عروس دریایی در شکمش صلیب دارد
به گزارش وبلاگ گپ و گفتگو، گونه ای از عروس های دریایی که به تازگی شناسایی شده اند با صلیب قرمز در داخل بدن نیمه شفاف خود تنها در دهانه آتشفشانی سومیسو ژاپن در عمق 812 متری زیر سطح اقیانوس آرام یافت می شوند.
تینا مزدکی: عروس دریایی عجیب و غریب که تا به جال دیده نشده بود، با ساختاری قرمز رنگ شبیه به صلیب در داخل یک ساختار آتشفشانی در نزدیکی سواحل ژاپن کشف شد. این عروس دریایی که صلیب مدوسای سنت جورج Santjordia pagesi نامیده شده است، در عمق 812 متری زیر سطح اقیانوس آرام در نزدیکی جزایر اوگاساوارای ژاپن در اطراف دهانه سومیسو شناور بود.
دهانه سومیسو یک آتشفشان فعال هیدروترمال به پهنای 10 کیلومتر است که در کنار زنجیره ای از آتشفشان ها واقع شده است و به حلقه آتش معروف است،
عروس دریایی چتری شکل قطری در حدود 10 سانتی متر دارد و به جز صلیب قرمز رنگ درون بدنش، کاملا شفاف است. این عروس دریایی آنقدر کمیاب است که تا کنون تنها دو نمونه از آن دیده شده است، یکی نمونه امروزی و دیگری نمونه ای که برای اولین بار در سال 2002 از طریق یک ROV در حین غواصی در کالدرا سومیسو مشاهده شد. با این حال، طبق بیانیه آژانس علوم و فناوری دریایی زمین ژاپن (JAMSTEC)، محققان نمی توانند یک گونه نو را بر اساس یک نمونه توصیف کنند، زیرا ممکن است یک نمونه، نمونه ای جهش یافته متعلق به گونه ای شناخته شده باشد.
در سال 2020، دانشمندان دوباره از منطقه بازدید کردند و دوباره عروس دریایی مرموز را مشاهده کردند. در حالی که آنها قادر به جمع آوری نمونه نبودند، از شنای عروس دریایی در اطراف فیلم گرفتند. برخورد دوم آنها را قادر ساخت تا عروس دریایی را یک گونه منحصر به فرد توصیف کنند.
صلیب غیرمعمول دیده شده در بدن این جانور، در واقع معده این عروس دریایی است. این رنگ به عروس دریایی کمک می کند تا از خود مراقبت کند مخصوصا زمانی که غذا می خورد. در واقع بخش اعظم رژیم غذایی این موجود شامل ارگانیسم های بیولومنسنت است که در تاریکی می درخشند، داشتن شکم قرمز نور ساطع شده را کاهش می دهد و از دیده شدن چتر دریایی پس از خوردن وعده غذایی خود در برابر شکارچیان محافظت می کند.
بر اساس گزارش دانشمندان S. pagesi تفاوت زیادی با نزدیکترین خویشاوندان خود، که شامل عروس دریایی بزرگ اعماق دریا مانند Tiburonia granrojo و ژله فانتوم غول پیکر Stygiomedusa gigantea است دارد. گونه تازه کشف شده بسیار کوچکتر است و برخلاف خویشاوندان خود دارای شاخک ها و همچنین بازوهایی است که از آنها برای تغذیه استفاده می کند. به دلیل ویژگی های غیرمعمولش، محققان بر این باورند که S. Pagesi ممکن است دارای نوعی سم باشد که قبلاً دیده نشده بود و می تواند در مباحث ژنتیکی، به عنوان مثال، در داروها استفاده شود.
دهانه ای که عروس دریایی در آن زندگی می کند سرشار از مواد معدنی است. محققان اطلاعاتی را در مورد عروس دریایی منتشر کردند تا از این منطقه و حیات دریایی آن محافظت کنند. آندره موراندینی، استاد جانورشناسی دانشگاه سائوپائولو می گوید:بکر بودن این سایت و شناسایی این گونه نو شاید رازهایی با ارزش تر از تمام ثروت معدنی که می توان از آن مکان استخراج کرد را در خود جای داده است.
منبع: livescience
58323
منبع: خبرآنلاین