انتخاب زیلوی میبد به عنوان پایلوت مدیریت نشانه جغرافیایی

به گزارش وبلاگ گپ و گفتگو، ایسنا/ براساس آخرین خبرهای بدست رسیده، انتخاب زیلوی میبد به عنوان پایلوت مدیریت نشانه جغرافیایی صورت گرفت.

انتخاب زیلوی میبد به عنوان پایلوت مدیریت نشانه جغرافیایی

نشانه جغرافیایی تحت مدیریت سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) یکی از راهکارهایی است که برای معرفی محصولات منحصر به محدوده خاص جغرافیایی بکار برده می گردد و زمینه را برای فعالیت های گسترده تر خصوصاً در حوزه فروش و بازاریابی و مقابله با رقابت های ناسالم فراهم می نماید.

نشانه جغرافیایی در واقع کیفیت و شهرت یک محصول را به واسطه منطقه جغرافیایی آن معرفی می نماید لذا دریافت این نشان نه تنها می تواند عاملی برای معرفی محصول بلکه حتی معرفی منطقه براساس آن محصول باشد.

بتازگی زیلوی میبد به عنوان پایلوت اجرای سیستم مدیریت نشانه جغرافیایی در بخش صنایع دستی کشور ایران انتخاب شده است؛ اتفاقی که شاید یکی از مهمترین دستاوردهای فعالیت های اخیر جمعی از مسئولان و متولیان میبد و استان یزد خصوصاً خوشه زیلو، فرمانداری و شهرداری و تشکل های مربوطه در حوزه توسعه این دست بافت هنری باشد.

پویا محمودیان، معاون صنایع دستی کشور در مورد این جریان می گوید: طرح مالکیت فکری ایران و سوئیس در هم اندیشی با دست اندرکاران ایرانی، زیلوی میبد را که قبلاً به عنوان نشانه جغرافیایی در سازمان جهانی مالکیت فکری براساس موافقت نامه لیسبون به ثبت بین المللی رسیده بود، به عنوان نشانه جغرافیایی تحت پوشش این طرح در بخش صنایع دستی انتخاب نموده است.

وی اضافه می نماید: این نشانه جغرافیایی از یاری ها و حمایت های فنی طرح برای مدیریت و تجاری سازی برخوردار خواهد شد.

این مسئول خاطرنشان می نماید: از دلایل انتخاب این محصول، فعالیت نتیجه بخش صنعتگران این بخش از سال 2018 میلادی و همچنین موفقیت بسیاری که زیلوی میبد در زمینه صادرات به کشورهای حاشیه خلیج فارس و کشورهای همسایه به ویژه عراق داشته، بوده است.

زیلو، فرصت ایران و سوئیس برای تبادل تجربه

البته مونا کنعانیان، نماینده این طرح در ایران نیز در مورد این رویداد گفت؛ زیلوی میبد به مدت دو سال از یاری های فنی طرح در قالب برنامه ها و نشست های آموزشی و تبادل تجربه با متخصصان مجرب سوئیسی و بین المللی در زمینه بهبود و ارتقای زنجیره ارزش نشانه جغرافیایی بهره مند خواهد شد.

به گفته وی، زیلوی میبد به عنوان پایلوت نمونه مدیریت صحیح نشانه های جغرافیایی با هدف یاری به تولیدکنندگان به منظور بهره مندی از منافع مالی نشانه جغرافیایی، ارتقای رقابت پذیری، تجاری سازی و ایجاد تاثیر مثبت بر توسعه مالی از حمایت های ویژه برخوردار خواهد شد.

اما آنچه منجر به تفاوت زیلو با سایر صنایع دستی ایران شده است، جدای از ویژگی های منحصر بفرد این دست بافته، اهتمام جمعی مسئولان شهرستان میبد و سرمایه گذاری برای توسعه این صنایع دستی است؛ بطوریکه در دوران پس از جهانی شدن این هنر صنعت، تعداد کارگاه های زیلوبافی از تعداد انگشت شمار به بیش از 300 کارگاه ارتقا یافت.

آموزش تجربی، آکادمیک و سایر آموزش ها، کوشش برای ایجاد بازار مطلوب و سایر فعالیت ها، برگزاری وبینار و کارگاه های متعدد، ساخت المان های شهری مربوط به زیلو در نهایت احیای اقتصاد هنر - صنعت زیلو در شهر میبد از مهمترین اقداماتی است که خوشه زیلو، شهرداری، فرمانداری و تشکل های صنفی این هنر - صنعت در انجام آن کوشیدند و انتظار می رود فعالیت های این تفاهم نامه نیز هم راستا و هماهنگ با سایر فعالان این حوزه پیش برود.

منبع: همگردی

به "انتخاب زیلوی میبد به عنوان پایلوت مدیریت نشانه جغرافیایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انتخاب زیلوی میبد به عنوان پایلوت مدیریت نشانه جغرافیایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید